Be positive!

Elmélkedés az életről...

Elmélkedés az életről...

Az impotens ellenzéknek köszönhető a kétharmad

2014. december 11. - marteen vg

A Fidesz népszerűsége az elmúlt hetekben, körülbelül 15% pontot zuhant, eközben az ellenzéki pártok támogatottsága, szinte semmit sem nőtt. Világosan látszik, hogy azok az emberek, akik elpártoltok a Fidesztől, beléptek a bizonytalanok/nem szavazók táborába. A Fidesz-KDNP 2010 óta uralkodik az országban kétharmaddal, ez alatt minden választást óriási fölénnyel nyertek, és ha csak csoda nem történik, 2018-ban is nyerni fognak. Nem, nem azért mert annyira jók lennének. Hanem az impotens ellenzék miatt.

Mert bizony a kétharmad miatt a legnagyobb felelősség a baloldalt, a Jobbikot és az LMP-t terheli. Mégis, mi a lófüttyöt művelnek ezek a pártok, pártszövetségek? Kezdjük talán a baloldallal.

A hazai baloldal 2006 óta, teljesen szét van esve. Gyurcsány öszödi beszéde óta, gyakorlatilag nem találnak magukra. Eltűntek a hiteles arcok, az öregek már nem hitelesek, a fiatalok pedig gyakorlatilag ismeretlenek. 2014-ben ott tartunk, hogy a ballib húzóarca az a Gyurcsány, aki miatt jó eséllyel 15%-ot sem kapnának, ha most vasárnap lennének a választások. A baloldal mindaddig nem tud megújulni, amíg Fletot nem taszítják ki végleg. Az MSZP elmúlt 25 éves karrierjének legnagyobb hibája volt, hogy a DK-t bevették a buliba. Egy valamire való balos vagy liberális érzelmű ember, nem szavaz a vadkapitalista, szemkilövető Ferire. A burzsuábolsevizmus igazi képviselőjéről van szó, az Apró-Dobrev klán emberéről. Amíg Gyurcsány és a többi öreg, megbukott, hiteltelen arc ott van, ne is várjunk tőlük csodát.
A másik nagy gond, hogy az, aki nem a Jupiteren élt az elmúlt másfél évben, láthatja Gyurcsányék gond nélkül elhoznák az új Majdant nekünk. A magukat „demokratának” és „civilnek” való tömeg hátterében ott van minden, ami egy véres polgárháborúhoz kell: Goodfriend, CIA, Gyurcsány, Soros. Mert az vitán felül áll, hogy Orbánéknak menniük kell, de nem amerikai segítséggel, nem IMF paktumokkal és nem idegen érdekek miatt. Orbánéknak azért kellene menniük, mert a magyar nép azt akarja. Sajnos jelenleg ez a baloldal maximum pár tízezer nyugdíjasnak és félrevezetett embernek jelenthet opciót. Egy valamire való szociális érzelmű embernek nem.

Nézzük a Jobbikot. Nem tagadom, szimpatizálok velük, részben. A korrupció-ellenesség, a politikus bűnözés felszámolása, a mezőgazdaság fejlesztése és az arra épülő iparág létrehozása rosszat nem tenne az országgal. Az összes párt közül a legemberibb, leginkább használhatónak tűnő programja a nemzeti-radikálisoknak van.  Mi a gond velük?

Leginkább az, hogy rengeteg városban/megyében még mindig hiányoznak a szakértői, diplomás, vállalható arcok a pártból. Én egy vidéki nagyvárosban kvázi dolgoztam nekik, mint újságíró, de az az amatőrizmus, amit ott tapasztaltam, elképesztő volt. A kampány egy darab lakossági fórumból állt, majd a választások után engem is dobtak. Hozzáteszem, a honlap, aminek főszerkesztője voltam, pár hónap alatt a város egyik legolvasottabb portálja lett. Ők úgy gondolták, hogy most 4 évig úgysem lesznek választások, minek fizetni egy újságírót? Pontosan, ez az a mentalitás, ami miatt nem tudják átlépni a 20%-os határt. Erős országos és helyi média nélkül nem lehet. Az kevés, ha csak a választások előtt pár hónapig pörögnek. Mivel a mainstream médiában amúgy is khm, minimum kétes a Jobbik megítélése, számukra a legfontosabb lenne egy saját médiabirodalom kiépítése. Nem, nem Kuruc.Info stílusú minden jóérzésű ember számára vállalhatatlan oldalakra gondolok. Persze pénz kérdése is, de egyrészt egy jól menő csatorna/újság/weblap megél a reklámokból, másrészt senki se hiszi már el, hogy nincs pénze a Jobbiknak. Nem 2007-ben vagyunk.

A legnagyobb gond, talán nem is Gyurcsány, vagy a Jobbik baklövései, hanem az, hogy a két nagy ellenzéki oldal képtelen összefogni. Megdöbbenve olvastam a hírt, hogy Veszprémben sem ugyanazt a jelöltet fogják támogatni. Most az egyszer kellett volna összefogniuk, elásni a csatabárdot, de nem tették meg. Így az ellenzéki szavazatok ismét el fognak aprózódni, a Fideszes jelölt pedig 35-40%-al is simán győzni fog. Ezért mondom azt, hogy a kétharmad igazi felelőse az ellenzék…

A bejegyzés trackback címe:

https://positivismus.blog.hu/api/trackback/id/tr216974029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása