Be positive!

Elmélkedés az életről...

Elmélkedés az életről...

Egy kisfiú esete a szomszédokkal

2015. január 10. - marteen vg

Elmesélek egy történetet. Történt egyszer régen, egy távoli országban, hogy egy pimasz, önmagát viccesnek gondoló kölyök, úgy gondoltam, hogy ugratja kicsit a szomszédokat. A kölyök próbálkozott mindennel, de legnagyobb megdöbbenésére a szomszédok nem foglalkoztak vele, csupán, egy-két hasonszőrű srác nevetett együtt a tréfákon. Eleinte viccesre nyírta a szomszédok sövényeit, hangosan hallgatta a zenét, elcsente az újságot, de szegény kis gyerekkel senki sem foglalkozott. Gondolta egyszer élünk, csak azért is kihozom a sodrából a szomszédokat.


Ezúttal már nem csínyeket követett el. Bedobta labdával az ablakot, kiszúrta a többiek labdáit, még hangosabban hallgatta a zenét. A szomszédok sokszor figyelmeztették a kisgyereket, hogy nem kéne ilyet tennie, mert baj lesz. Meg fognak rá haragudni. De a kisfiú nem foglalkozott ezzel. Ő csak a figyelem középpontjába akart kerülni, bármi áron. Persze volt néhány hasonló gondolkodású fiú, aki nevetett a viccesnek egyáltalán nem nevezhető tetteken, de a legtöbb jó érzésű embert elítélte azt, amit a kisfiú tett.

Történt egyszer, hogy az egyik szomszéd már nagyon unta a kölyök tetteit. Amúgy se volt jó napja. Alig tudja fizetni a számlákat, éhes gyerekeket kell etetnie, napi 12 órát robotol, mégsem tud megélni, és még ez a fiú is itt van a szomszédból, aki folyton azt bántja, ami neki kedves. Gondolta, kifigyeli, hogy a fiú mikor fogja legközelebb kővel bedobni az ablakát, elkapja és móresre tanítja. Tudta, hogy az erőszak nem old meg semmit, de a szép szó sem használt már. A következő reggelen pedig a fiú meg is jelent, egy kővel, a kezével. De eldobni már nem tudta, mert a szomszéd bácsi hátulról elkapta a grabancát és két méretes pofont kevert le neki.

A kisfiú írtózatos sírásban tört ki, rohant haza a szüleinek panaszkodni, lám őt a szomszéd bácsi felpofozta. Természetesen a szülők mélységesen felháborodtak. Rendőrt hívtak, de megjelent a média is. A bácsit mindenki elítélte. A rendőrök letartóztatták, este a híradó beszámolt a kisgyermeket verő férfiről, az egész ország megbotránkozott. Habár a többi szomszéd magában azt gondolta, hogy a kisfiú megérdemelte, amit tett, de nyíltan ezt nem merték kijelenteni, nehogy megbélyegezzék őket. A bácsi börtönbe került, a kisfiú pedig másnap ugyanott folytatta, ahol abbahagyta. Továbbra is provokálta a szomszédokat, hiszen látta: ő sérthetetlen, hiszen még csak egy kisfiú, akit megvédenek. Akit nem bánthatnak. Ezért ő mindent megtehet...

A bejegyzés trackback címe:

https://positivismus.blog.hu/api/trackback/id/tr457057799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása